Baneløber milimeter fra VM-pokalen

'Jimmy Jump' gjorde det igen

Så tæt var den notoriske baneløber, spanske Jimmy Jump, på at få sat sin lille røde hue på VM-trofæet, inden finalen i sydafrikanske Johannesburg mellem Spanien og Holland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den berømte og berygtede spanske baneløber 'Jimmy Jump' fik også sat sit præg på VM-finalen i Johannesburg.

Kort før kampen løb han på banen og forsøgte at placere en barretina - en lille rød hat - på toppen af VM-trofæet.

Han var blot centimeter fra pokalen, der stod på et podium på grønsværen, da han blev stoppet af sikkerhedsvagterne. Herefter blev han slæbt fra banen og ud gennem spillertunnellen, hvor de spanske og hollandske nationalmandskaber stod klar til at gøre deres entre.

Billedserie: Baneløberen forsøger - og bliver slagtet af vagterne

Sidst 'Jimmy Jump' påkaldte sig verdens opmærksomhed var midt under Eurovisionens Melodi Grand Prix i maj. Midt under den spanske sang indtog han scenen, og optrådte sammen med sine overraskede landsmænd, inden han blev taget af vagterne.

'Jimmy Jump' med det borgerlige navn Jaume Marquet i Cot har i det hele taget en lang række forstyrrelser af vigtige begivenheder på samvittigheden.

Han løb på banen under VM-finalen i rugby i 2007. Han var tæt på at få sat en rød hue på hovedet af Roger Federer under French Open-finalen i 2009. Han løb på banen og smed en Barcelona-trøje i hovedet på den daværende Arsenal-spiller Thierry Henry under UEFA-cup-finalen i 2008. Og han løb også på banen under en EM-semifinale i fodbold for to år siden.

Men hans vel nok mest berygtede bedrift foretog 'Jimmy Jump' under EM-finalen i 2004. Under kampen mellem Portugal og Grækenland forcerede han nok engang både muren af sikkerhedsfolk og reklamebander, inden han smed et F.C. Barcelona-flag direkte i hovedet på den daværende Real Madrid-spiller Luis Figo.