Banegård i Budapest er allerede fyldt med nye flygtninge

Efter Østrig og Tyskland fredag aften besluttede at åbne deres grænser for flygtninge fra Ungarn, satte de ungarnske myndigheder busser ind for at fragte flygtninge ud af landet. Men et nyt hold flygtninge fylder allerede banegården i Budapest.

Flere tusinde flygtninge og immigranter har over de seneste måneder udgjort en enorm folkevandring gennem Europa. Lige nu er tusindvis i Ungarn, og mange er på vej videre mod Østrig og Tyskland. I dag forventer Tyskland, at op imod 10.000 flygtninge vil ankomme til landet. Berlingske følger flygtningene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til lørdag blev hundredvis af migranter heriblandt flygtninge hentet i busser ved banegården i Ungarns hovedstad Budapest for at blive kørt mod grænsen til Østrig.

Men lørdag er banegården allerede ved at blive fyldt med nye flygtninge, fortæller TV2-korrespondent Ulla Terkelsen, ifølge tv2.dk.

Banegården har været centrum for et kaos af forskellige meldinger fra de ungarske myndigheder og desperate flygtninge med håb om at komme til Tyskland.

Sent fredag aften besluttede Østrig og Tyskland at åbne deres grænser for flygtninge fra Ungarn, og herefter satte Ungarn busser ind for at transportere flygtningene vestpå.

Busserne hentede både de mange flygtninge, der var fortsat deres rejse mod Østrig til fods på motorvejen, samt dem der stadig var tilbage på banegården.

Men på ganske få timer er der kommet mange nye flygtninge sydfra til banegården i Budapest.

»De kommer og spørger os: Hvornår kommer busserne, der redder os?,« siger Ulla Terkelsen fra Budapest ifølge tv2.dk.

Lørdag morgen oplyste de østrigske myndigheder at omkring 4.000 flygtninge havde krydset grænsen fra Ungarn, og Tyskland har meddelt, at landet forventer at modtage mellem 5.000 og 10.000 flygtninge lørdag.