Banditten uden sko

En 19-årige teenager er blevet kendt og berygtet i USA, efter han angiveligt har lavet en lang række indbrud - uden sko.

Dette foto fra 2008 af Colton Harris-Moore kommer angiveligt fra et stjålet kamera, som senere blev fundet af politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Time Magazine har udnævnt ham til "Amerikas mest eftersøgte teenage-bandit". Filmselskabet 20th Century Fox har købt rettighederne til at lave en film om ham. Og på Facebook har han over 87.000 fans.

Men søndag sluttede flugten for 19-årige Colton Harris-Moore - bedre kendt som "den barfodede bandit".

Han blev fanget efter en intens bådjagt i Bahamas, hvor politiet skød motorerne ud. Inden bådjagten var Harris-Moore kommet til østaten med et fly, som han selv havde fløjet ulovligt og stjålet i USA.

Levede i skoven

Men historien om forbryderen Colton Harris-Moore starter langt tidligere.

Allerede som 7-årig begyndte den i dag 19-årige dreng fra Camano Island i staten Washington at leve i naturen og brød ind i folks ferieboliger for at stjæle tæpper og mad. I de efterfølgende år fik han adskillige domme for indbrud, men det var først, da han havde fået en dom på tre års forvarring på en ungdomsinsitution, at han i april 2008 flygtede.

I de følgende to år rejste han tværs over USA, hvor han angiveligt lavede en lang række indbrud og stjal forskellige køretøjer - ofte uden sko. Derfor blev han i medierne hurtigt døbt  "den barfodede bandit". Politiet udlovede en dusør på 10.000 dollar for informationer, der ville føre direkte til hans anholdelse.

Colton-Harris-Moore havde heller ingen sko på, da han blev anholdt på marinaen i søndags.