Bandemedlemmer tilstår drab på studerende i Mexico

Mexicanske myndigheder oplyser, at bandemedlemmer har tilstået drabene på 17 af de 43 studerende, der forsvandt efter sammenstød med politiet i sidste måned.

Mexicanske myndigheder oplyste på et pressemøde søndag, at to lejemordere med tilknytning til kriminelle bander har tilstået at have dræbt en gruppe af studerende i den vestlige delstat Guerrero for ti dage siden. Det skriver Financial Times.

Statsanklageren i Guerrero, Iñaky Blanco, oplyste på pressemødet, at de to tilbageholdte medlemmer af gruppen Guerreros Unidos har erkendt at have dræbt i alt 17 af de 43 studerende, der forsvandt 26. september efter sammenstød med kommunalt politi i byen Iguala. Efter drabene skulle bandemedlemmerne have smidt ligene i en grav.

Blanco udtalte sig ikke om det eksakte motiv bag drabene.

Tilståelsen kommer, efter man søndag fandt en massegrav med 28 forkullede lig på en bjergside udkanten af Iguala. Den endelige identifikation af ligene i massegraven kan dog tage næsten en måned, oplyser de mexicanske myndigheder, og inden da kan man ikke med sikkerhed fastslå, om det er de studerende.

Det makabre fund på bjergsiden kommer efter voldsomme sammenstød mellem studenter, politi og bevæbnede bander i Iguala, der er præget af lovløshed og narkokarteller.

De unge forsvandt, efter havde skudt mod en bus med studenter, der var på vej til demonstrationer i byen. Seks studerende blev dræbt ved skudepisoden.

Samtidig er der dukket billeder op fra sammenstødene, der ifølge Reuters viser, hvordan politibetjente slæber af sted med op mod otte unge studenter, der gennes ind i politiets lastbiler. Hvad der siden er sket med dem, er nu ved at blive undersøgt af delstatens øverste myndigheder.

Allerede nu sidder 22 betjente fængslet for drabene på to studenter i sidste uge, og søndag oplyste myndighederne, at yderligere ti betjente er anholdt og sat bag tremmer. Der er desuden udstedt en arrestordre på byens borgmester og hans sikkerhedschef, skriver BBC.

Mexico er et land, hvor fundet af massegrave ikke er usædvanligt. Narkorelateret kriminalitet har siden 2007 kostet mindst 100.000 livet.