Bahrain tilbageholder danske Maryam Al-Khawaja

Den danske statsborger Maryam Al-Khawaja bliver tilbageholdt i Bahrain, hvor hun var på vej til at besøge sin sultestrejkende far Abdulhadi Al-Khawaja.

Menneskeretsforkæmperen Abdulhadi al-Khawaja med sin datteren Maryam al-Khawaja. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRIT / RB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BAHRAIN: »Hvis dette brev er blevet offentliggjort, betyder det, at Bahrains myndigheder har nægtet mig adgang til landet.«

Sådan lyder indledningen på en SMS, som danskeren Maryam Al-Khawaja har sendt til menneskerettighedsorganisationen Bahrain Center for Human Rights (BCHR) kort efter, hun landede i Bahrain. Her ville hun besøge sin far, Abdulhadi Al-Khawaja, som 26. august genoptog sin sultestrejke i fængslet.

»På grund af dette har jeg valgt at iværksætte en sultestrejke, hvor jeg kun indtager vand, og jeg nægter at forlade Bahrains lufthavn. Jeg vil fortsætte sultestrejken, indtil jeg får lov til at se min far,« fortsætter Maryam Al-Khawaja i SMSen.

Bahrains myndigheder har ifølge BCHR oplyst, at Maryam Al-Khawaja vil blive stillet for en dommer søndag morgen. Der er ingen oplysninger om anklagerne mod hende, men ifølge BCHR blev Al-Khawaja standset i lufthavnen af sikkerhedsstyrker, som meddelte hende, at hun ikke længere har bahrainsk statsborgerskab. Samtidig blev hendes danske pas angiveligt taget fra hende.

Maryam Al-Khawajas far, Abdulhadi Al-Khawaja, er en dansk-bahrainsk aktivist, der blandt andet er tidligere formand for Bahrain Centre for Human Rights. Han har boet 12 år i Danmark, men i 2011 blev han ved en militærdomstol idømt en livstidsdom for at have fornærmet hæren og forsøgt at vælte styret.