Bahrain præget af uroligheder før Formel 1

Forud for årets racerløb i Bahrain er gaderne i hovedstaden præget af vrede demonstranter, der krævet grand prixet aflyst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arrangørerne af årets Formel 1 Grand Prix i golfstaten Bahrain har travlt med at slå fast, at årets løb kommer til at forløbe fredeligt.

Men på gaden i hovedstaden Manama vil demonstranterne ikke garantere det samme. Mens uropolitiet forsøger at drive dem væk med tåregas og chokgranater, bruger de den opmærksomhed, som løbet medfører, til at kræve regeringens afgang samt at løbet bliver aflyst.

Torsdag blev en molotovcocktail kastet mod en bil tilhørende holdet Force India, som skal deltage i årets grand prix. Ingen fra holdet kom til skade, men to af kørerne har ifølge TV-stationen Aljazeera efterfølgende anmodet om at få lov til at rejse hjem.

Arrangørerne har kaldt angrebet for »en isoleret episode, der alene involverer en håndfuld illegale demonstranter, som handler voldeligt mod politiet.«

Regeringen i Bahrain forsøger at bruge racerløbet til at vise, at landet er ovenpå igen efter uroligheder i forbindelse med det arabiske forår. Sidste år måtte grand prixet afløses på grund af disse uroligheder, men selv om vrede demonstranter har krævet, at løbet aflyses igen i år, så nægter arrangørerne dette. Demonstranterne har derfor truet med at udnytte de internationale mediers tilstedeværelse i landet til dagligt at protestere.

Foreløbig har størstedelen af Formel 1-kørerne afvist at kommentere situationen. Den verdensberømte tyske Formel 1-kører og Michael Schumacher sagde torsdag:

- Jeg vil ikke blande sport med politik, jeg er her for sportens skyld.