Baby overlevede tre døgn under murbrokker i Nairobi

En lille pige, der er et år gammel, lå over 72 timer i resterne af et sammenstyrtet hus i Nairobi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nairobi: En baby er efter tre døgn blevet reddet levende ud af murbrokkerne fra en sammenstyrtet bygning i Kenya, siger Røde Kors til nyhedsbureauet Reuters.

Den lille pige, der er et år gammel, havde ligget over 72 timer i resterne af det sammenstyrtede hus, som kollapsede under et voldsomt regnvejr i Nairobi, siger Kenyas Røde Kors.

- Hun blev reddet, men var stærkt dehydreret. Hun bliver nu behandlet på Kenyatta National Hospital, siger en talskvinde for Kenyas Røde Kors, Arnolda Shiundu.

Redningsarbejdere siger, at mindst 21 mennesker omkom, da den seks etagers bygning styrtede sammen fredag. Det anses for usandsynligt, at der bliver fundet flere overlevende.

Over 120 mennesker er blevet reddet ud af murbrokkerne.

Bygningen, som stod for at skulle rives ned, var hjem for over 150 familier, hvoraf mange boede stuvet sammen i et enkelt værelse.

Myndighederne havde for to år siden givet ordre til, at bygningen skulle evakueres og jævnes med jorden, men intet skete. I weekenden gav præsident Uhuru Kenyatta ordre til, at ejeren af bygningen skulle anholdes.

Han har siden selv meldt sig hos politiet.

To bygninger, der grænser op til den sammenstyrtede boligblok i det fattige og tætbefolkede Huruma-kvarter, er blevet erklæret for usikre og blev lørdag evakueret.

I de seneste år er adskillige bygninger styrtet sammen i Nairobi og andre byer i Kenya, hvor et boom på ejendomsmarkedet har ført til rekordhurtige byggerier, hvor der ofte er blevet sjusket med sikkerheden.

Ud over de 21, der omkom i den sammenstyrtede bygning, har et voldsomt uvejr i weekenden kostet syv mennesker livet i Nairobi, skriver AFP.

/ritzau/Reuters