Baby bliver født efter 108 dage i hjernedød mors mave

Moderen er blevet holdt kunstigt i live i Portugal for at redde det ufødte barns liv.

Et barn er kommet til verden i Portugal, efter at moderen har været holdt kunstigt i live i knap fire måneder. Arkivfoto Free Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kvinde, der blev erklæret hjernedød for knap fire måneder siden og efterfølgende har været holdt kunstigt i live, har tirsdag bragt en baby til verden.

Den opsigtsvækkende fødsel fandt sted i Portugal.

- Drengebabyen med en vægt på 2,35 kilo blev født efter 32 uger uden komplikationer og ved kejsersnit, oplyser det ansvarlige hospital i Lissabon.

Moderen blev erklæret hjernedød 20. februar, efter at hun fik en hjerneblødning.

- Fosteret så ud til at være sundt, så beslutningen om at fortsætte graviditeten blev truffet sammen med familien, skriver hospitalet.

Der skulle være tale om det længste stykke tid, som et foster har overlevet i maven på en hjernedød mor i Portugal.

Babyen så ud til at være sund og rask efter fødslen. Det står ikke klart, om moderen fortsat skal holdes kunstigt i live.

Der har været en lignende sag i Polen tidligere i år, hvor et barn blev født efter 55 dage med en hjernedød mor. Babyen vejede ifølge BBC blot et kilo ved fødslen.

For et par år siden skrev Kristeligt Dagblad, at der også herhjemme er eksempler på, at en hjernedød person er blevet holdt i live for at redde et ufødt barn.

/ritzau/AFP