Aviser i muslimske lande: En lektie for Danmark

Bombeattentatet i Islamabad fordømmes af flere aviser i muslimske lande. Men Danmark er ikke uden skyld, mener de.

En jordansk kampagne mod Danmark fortsætter, selv om organisationen bag - kaldet "Budbringeren forener os" - fordømmer bilbomben mod den danske ambassade i Islamabad i går.

I en erklæring siger organisationen ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, at "vi fordømmer kategorisk brug af vold som svar på systematiske angreb på islam og profeten".

Organisationen, der planlægger en boykotkampagne af danske varer fra den 10. juni, mener, at reaktioner på de danske Muhammed-tegninger i stedet bør ske på økonomisk og diplomatisk niveau samt foregå i medierne.

- Men de danske myndigheder bør tage den største del af ansvaret for deres svigt, når det gælder indførelse af afskrækkende foranstaltninger mod danske medier, der provokerer muslimers følelser, siger gruppen.

Avisen Khaleej Times i Emiraterne skriver på lederplads, at bomben er "en lektie for Danmark".

Avisen fordømmer bomben og siger, at den ikke har noget med islam at gøre.

- Men samtidig er det en besked til lande som Danmark om, at det er forkert og direkte farligt at angribe folks religiøse tro frihedens navn, skriver avisen.

I Pakistan fordømmer The Post attentatet, men avisen har også et "men":

- Mens radikale elementer i den muslimske verden bør bruge logikkens sprog i stedet for terrorisme, må Vesten også forstå, at ytringsfrihed ikke er en licens til at krænke millioner af menneskers følelser.

/ritzau/