Avis: Trump er i søgelyset hos Rusland-anklager Mueller

Trump undersøges for muligvis at have obstrueret efterforskning af russisk indblanding i USA's valgkamp.

Robert Muellers (foto) undersøgelse af mulig russisk indblanding i præsidentvalget i USA omfatter Donald Trump, skriver The Washington Post. Scanpix/Saul Loeb Fold sammen
Læs mere

Undersøgelsen af påstået russisk indblanding i den amerikanske valgkamp sidste efterår omfatter nu også præsident Donald Trump.

Det oplyser anonyme kilder til The Washington Post ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Trumps personlige advokat har reageret vredt på avisens historie.

Tidligere FBI-direktør Robert Mueller blev i maj udpeget til at undersøge påstande om, at Rusland påvirkede præsidentvalget og i al hemmelighed havde kontakt til folk tæt på Donald Trump.

Og som led i det arbejde kigger Mueller på, om Trump muligvis har forsøgt at obstruere arbejdet med at skabe klarhed over sagen, skriver avisen.

Mueller har anmodet en række nuværende og tidligere topfolk fra amerikanske efterretningstjenester om at lade sig udspørge om deres kendskab til sagen.

Det oplyser flere personer, som Mueller har orienteret om anmodningerne, til avisen.

Dan Coats, som Trump tidligere i år udnævnte til direktør for den nationale efterretningstjeneste, har indvilget i at møde op.

Det samme har Mike Rogers, leder af National Security Agency, og hans tidligere næstkommanderende i NSA, Richard Ledgett, oplyser de anonyme kilder.

Samtalerne med Muellers efterforskere kan finde sted allerede denne uge.

En talsmand for Robert Mueller afviser at kommentere oplysningerne ifølge Reuters.

Trumps personlige advokat, Marc Kasowitz, reagerer vredt på historien i Washington Post og beskylder FBI for at stå bag.

Kasowitz kalder lækagen for "uhyrlig, uforsvarlig og ulovlig", skriver AFP.

Tidligere FBI-direktør James Comey sagde i en høring i Kongressen i sidste uge, at han tror, at Trump fyrede ham for at underminere FBI's undersøgelse af eventuelle forbindelser mellem Trumps valgstab og Rusland.

Men Comey afviste at komme med sin vurdering af, om Trump direkte forsøgte at stille hindringer i vejen for FBI's undersøgelse.

Donald Trump lod efter Comeys vidneudsagn i Senatets efterretningskomité forstå, at han følte sig renset.

/ritzau/