Avis: Saudisk kronprins truede med at bruge kugle på Khashoggi

Før drabet på Jamal Khashoggi truede den saudiske kronprins med at bruge en kugle på ham, skriver avis.

Et år før drabet på Jamal Khashoggi truede Mohammed bin Salman angiveligt med at gøre en ende på journalistens liv. Det skriver The New York Times. Billedet stammer fra G20-topmødet i Argentina i november sidste år. Andres Martinez Casares/Reuters Fold sammen
Læs mere

Et år før den saudiske journalist Jamal Khashoggi blev dræbt, fortalte Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, en af sine nærmeste, at han ville bruge "en kugle" på journalisten, hvis han ikke stoppede sin kritik af regimet.

Det skriver avisen The New York Times.

Samtalen skal have fundet sted i 2017 og være blevet opsnappet af amerikanske efterretningstjenester.

Det fortæller nuværende og tidligere amerikanske og udenlandske topembedsmænd med kendskab til sagen til avisen.

Kilderne er anonyme, og oplysningerne er ikke bekræftet andre steder.

Ifølge The New York Times er samtalen det til dato mest detaljerede bevis på, at kronprinsen overvejede at slå Jamal Khashoggi ihjel.

Jamal Khashoggi skrev frem til sin død kritisk om det saudiarabiske kongerige for blandt andet The Washington Post.

Han blev dræbt på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul den 2. oktober sidste år.

Han var på konsulatet for at få udleveret papirer, der skulle bruges i forbindelse med et forestående bryllup, men han kom aldrig ud igen.

Hans forlovede ventede foran konsulatet i mere end ti timer, før hun blev bekymret og slog alarm.

Efter gentagne benægtelser af drabet bekræftede myndighederne i Saudi-Arabien måneden efter drabet. Saudi-Arabien siger, at drabet blev udført af en gruppe, som ikke havde fået ordre til det.

En undersøgelse fra efterretningstjenesten CIA har konkluderet, at Saudi-Arabiens magtfulde kronprins stod bag drabet på Khashoggi.

Blandt andet skal Mohammed bin Salman på dagen for drabet flere gange have været i kontakt med den rådgiver, der efter alt at dømme styrede aktionen.

Kronprinsen sendte i timerne før og efter drabet mindst 11 beskeder til sin rådgiver Saud al-Qahtani, skriver The Wall Street Journal.

Det afviser Saudi-Arabien dog.

/ritzau/