Avis: Rusland og Kina har adgang til Snowdens filer

Ifølge en britisk avis har Kina og Rusland knækket koden til de tophemmelige filer, den amerikanske whistleblower Edward Snowden har. Storbritannien trækker nu spioner ud af flere lande.

Foto: The Guardian

STORBRITANNIEN: Ifølge den britiske ugeavis The Sunday Times er Rusland og Kina kommet i besiddelse af tophemmelige informationer fra den amerikanske efterretningstjeneste ved at knække koden til de krypterede filer, den amerikanske whistleblower Edward Snowden har taget med sig ud af USA.

Det fortæller unavngivne højtstående embedsmænd fra den britiske premierministers kontor i Downing Street, indenrigsministeriet og efterretningstjenester, skriver The Sunday Times.

Ifølge avisen er flere vestlige efterretningstjenester nu blevet tvunget ud i redningsaktioner, da de hemmelige informationer blandt andet kan afsløre identiteten på britiske og amerikanske spioner. En anden unavngiven kilde fra den britiske premierministers kontor har dog sagt, at der ikke er nogen tegn på, at nogen er kommet noget til.

Informationerne har angiveligt også afsløret NSAs hemmelige metoder.

Edward Snowden har arbejdet for den amerikanske efterretningstjeneste NSA, og han flygtede med informationer fra tjenesten for at afsløre NSAs verdensomspændende masseovervågning. Han er blevet tildelt asyl i Rusland i 2013, hvor han fortsat menes at opholde sig.

TV: »Snowden var ikke bare en lavtstående analytiker«: