Avis: Politi anholder aktiespekulant for Dortmund-angreb

Anholdt i sag om bombeangreb mod Borussia Dortmunds bus spekulerede muligvis i faldende aktiekurs.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL. BVB Dortmunds bus blev ramt af tre eksplosioner d. 11. april.
Læs mere
Fold sammen

Dortmund. Tysk politi har anholdt en person, som mistænkes for at stå bag et bombeangreb mod fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag i sidste uge.

Det skriver Bild på sin hjemmeside.

Og tilsyneladende er der hverken tale om en radikaliseret islamist, en militant nynazist eller en hooligan, som er blandt de teorier, tyske medier har bragt de seneste ti dage om den mulige gerningsperson.

Ifølge avisen Die Welt er det derimod noget så banalt som pengemangel, der sandsynligvis ligger bag handlingen.

- Tilsyneladende spekulerede han i en faldende kurs (på aktierne i Borussia Dortmund, red.), skriver avisen.

Die Welt erfarer fra "efterforskningskredse", at den nu tilbageholdte person for nylig havde sikret sig mulighed for at låne "titusindvis euro". Pengene blev angiveligt investeret i nogle særlige aktieoptioner, hvor man kan tjene penge på, at en aktiekurs falder.

Kursen på fodboldklubbens aktie faldt ganske vist kortvarigt dagen efter angrebet, men slet ikke så meget som den anholdte person måske havde håbet på, skriver Die Welt.

Personen blev fredag morgen anholdt af en specialenhed fra politiet. Det drejer sig ifølge dpa om en 28-årig tysk-russisk mand. Han vil blandt andet blive sigtet for drabsforsøg ifølge den tyske anklagemyndighed.

Spillerbussen var på vej til Dortmunds hjemmebane til en kamp i Champions League mod FS Monaco, da tre sprængladninger, der var skjult i en hæk, blev udløst i nærheden af bussen.

To personer blev såret - deriblandt den spanske spiller Marc Bartra. Kampen blev på grund af hændelsen udsat med et døgn.

/ritzau/