Avis: Pave vil gøre mirakelmageren Moder Teresa til helgen

Pave Frans har sammen med et ekspertpanel afgjort, at Moder Teresa har udført to mirakler, skriver avis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vatikanet: Moder Teresa, der dedikerede sit liv til at hjælpe de fattigste af de fattige, vil blive gjort til helgen i den romersk-katolske kirke til september næste år.

Det skriver den normalt velinformerede Vatikan-avis Avvenire på sin hjemmeside.

Ifølge avisen har pave Frans torsdag godkendt et dekret, som beskriver, at Moder Teresa udførte et decideret mirakel på en brasiliansk mand via sin forbindelse til Gud.

Angiveligt skulle den verdenskendte nonne have helbredt manden, der led af flere hjernetumorer, som stod til at koste ham livet. Mandens familie bad til Moder Teresa, og manden blev rask, mens lægerne ikke var i stand til at forklare hvordan.

Inden pave Frans' blåstempling torsdag havde et ekspertpanel konkluderet, at der var tale om et mirakel.

Moder Teresa, der døde i 1997 i en alder af 87 år, blev i 2003 saliggjort af den daværende pave, Johannes Paul II. Det kræver, at man har udført ét mirakel, og det er det sidste skridt inden at blive gjort til helgen.

Hun modtog desuden Nobels fredspris i 1979.

Det første mirakel skete ifølge den romersk-katolske kirke i 1998 efter Moder Teresas død, da en stammekvinde fra Bengali blev helbredt for en tumor i maven.

Det ventes, at pave Frans i begyndelsen af september næste år formelt udnævner Moder Teresa som helgen. Ifølge Avvenire vil det blive et af de absolutte højdepunkter i det såkaldte jubelår, som paven har udråbt.

En talsmand for Vatikanet har over for Reuters ikke ønsket at kommentere historien.

Moder Teresa blev født Anjezë Gonxhe Bojaxhiu af albanske forældre i Makedonien, der dengang - i 1910 - var en del af Det Osmanniske Rige. Hun ligger begravet i Kolkata i Indien, hvor hun udførte store dele af sit arbejde.

/ritzau/Reuters