Avis klipper Thorning og Merkel ud af Charlie Hebdo-march

En ultra-ortodoks jødisk avis har klippet både Helle Thorning-Schmidt og Angela Merkel ud af et billede fra søndagens sørgemarch efter angrebet på Charlie Hebdo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter søndagens sørgemarch i Paris gik billeder af den franske præsident Francois Hollande ved siden af Angela Merkel og flankeret af regerings- og statsledere verden rundt. Den ultra-ortodokse jødiske avis HaMevaser bringer også billedet - men her er alle kvinder klippet ud, skriver theweek.com.

Både den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), den tyske kansler, Angela Merkel, og Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, er blevet photoshoppet ud af billedet, så der kun er mandlige ledere tilbage.

HaMevaser viser nemlig af religiøse årsager ikke billeder af kvinder - heller ikke når det er stats- og regeringschefer, der går arm i arm med mandlige kolleger.

Angela Merkel og Anne Hidalgo er klippet helt ud billedet, og mændene omkring dem er rykket tættere sammen for at dække hullerne på det store billede, der pryder halvdelen af HaMevasers forside.

Billedet er blevet beskåret, så det kun er Helle Thorning-Schmidts ene hånd, der er med.

Det er ikke første gang, den ortodokse avis klipper fremtrædende kvinder ud af billeder. USAs tidligere udenrigsminister, Hillary Clinton, blev også slettet fra et billede taget i Det Hvide Hus under operationen, der ledte til Osama bin Ladens død.