Avis: IS har træningslejre i Bosnien

Ifølge en britisk avis har Islamisk Stat etableret træningslejre i Bosnien. Mindst 12 IS-krigere, som ifølge avisen er uddannet i landsbyen, er i løbet af de seneste måneder rejst til Syrien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BOSNIEN: Islamisk Stat (IS) har ifølge den britiske avis The Sunday Mirror etableret træningslejre i Bosnien, hvor militante aktivister i al hemmelighed skal have opkøbt ejendomme i en lille isoleret landsby.

Avisen har besøgt den isolerede landsby Osve, som ligger knap 10 kilometer fra hovedstaden Sarajevo, hvor blandt andet den kendte tilhænger af IS, Harun Mehicevic, har købt en ejendom.

Landets sikkerhedstjeneste vurderer, at området i Bosnien bliver brugt til træningslejre, og at det kan blive base for ødelæggende terrorangreb i den vestlige del af verden.

Mindst 12 IS-krigere, som ifølge The Sunday Mirror er uddannet i landsbyen, er i løbet af de seneste måneder rejst til Syrien, og fem er rapporteret døde.

På billeder, som The Sunday Mirror bringer, kan man se, hvad der angiveligt er træningslejren, ligge på toppen af en bakke.

»Placeringen af nogle af ejendommene er på en bakke, hvor der ikke er mulighed for at nærme sig uden at blive set. Det er klart, at kilden til terrortruslen er lige der. Det er en stor trussel,« siger den bosniske antiterrorekspert Dzevad Galijasevic til avisen.