Avis: England åbner grænser for fuldt vaccinerede i næste uge

England, der i sidste uge skrottede stort set alle coronarestriktioner, vil også have gang i turismen igen.

(Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID ROSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, forventes inden længe at genåbne Englands grænser for fuldt vaccinerede turister fra EU og USA.

Det skriver avisen Financial Times, der citerer unavngivne regeringskilder.

Ifølge avisen vil Boris Johnson godkende de ændrede rejseregler onsdag, og allerede fra næste uge kan genåbningen af grænserne træde i kraft.

Det siges, at det er flere regeringsministre, der har overtalt Johnson til at lade fuldt vaccinerede turister rejse ind uden karantænekrav.

Londons Heathrow lufthavn opfordrede mandag den britiske regering til at åbne landet for vaccinerede turister fra EU og USA for at hjælpe turismen med at komme på benene igen.

I begyndelsen af sidste uge sagde England farvel til stort set alle restriktioner, der blev indført som modsvar på pandemien. Det gjaldt blandt andet krav om mundbind, afstand og hjemmearbejde.

Eksperter og oppositionspolitikere advarede i den forbindelse om, at antallet af nye smittetilfælde ville eksplodere til over 100.000 smittede om dagen.

Men til eksperternes overraskelse er antallet af dagligt smittede faldet de seneste syv dage. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det seneste døgn er der blevet registreret 23.511 nye smittede, mens der sidste tirsdag blev registreret 46.558 smittede. Det er et fald på knap 50 procent.

På trods af faldet opfordrede Boris Johnson tirsdag til, at englænderne fortsat skal være forsigtige.

»Det er meget, meget vigtigt, at vi ikke lader os rive med og konkludere noget for hurtigt,« sagde Johnson.

»Folk er nødt til at forblive meget forsigtige, og det er også fortsat regeringens tilgang,« lød det videre.

Johnson sluttede selv en ti dage lang isolation i denne uge, efter at han havde været nærkontakt til den coronasmittede sundhedsminister, Sajid Javid.

/ritzau/