Avis: Danske fly dræbte Gaddafis søn

Det var danske F-16-fly, der i lørdags stod bag det luftangreb i Libyens hovedstad Tripoli, hvorunder blandt andre Muammar Gaddafis yngste søn mistede livet.

Danske F16-fly står bag angrebet på Muammar Gaddafis hus, som dræbte den libyske leders yngste søn. Det skriver den anerkendte britiske avis The Guardian i sin netudgave.

I artiklen står der, at "angrebet, som ifølge diplomatkilde blev udført af danske piloter, sandsynligvis i et F16-bombefly, borede sig gennem Gaddafis hjem omkring klokken 20 lørdag nat".

Hos Flyvertaktisk Kommando ønsker man dog ikke at kommentere på oplysningerne.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte, om der var danske F-16-fly med i aktionen. Vi udtaler os ikke i så detaljeret grad om de enkelte operationer, siger Thorbjørn Forsberg fra Flyvertaktisk Kommando til politiken.dk.

Ifølge døgnrapporten på flyvevåbnets hjemmeside for indsatsen i Libyen står der, at de danske fly var på fire missioner i det pågældende døgn. Det drejer sig om "forskellige typer mål" i flere områder mellem Yafran og Ajdabiyah. Yafran ligger omkring 100 kilometer syd for Gaddafis bombede hus i Tripoli, mens Ajdabiyah ligger ud til kysten i den anden ende af landet.

"Målene omfattede kommando-og kontrolfaciliteter, kampvogne samt andre militære køretøjer, og der blev kastet fire præcisionsbomber," hedder det i meddelelsen. Muammar Gaddafi selv befandt sig i huset sammen med sin kone og flere familiemedlemmer under angrebet, men det var altså kun Saif al-Arab Gaddafi, der mistede livet.

/ritzau/