Avis: Castro alvorligt syg

Cubas leder får næring intravenøst efter tre mislykkede tarmoperationer. Ifølge El Pais overvejer cubanske læger endnu en operation på den 80-årige leder.

Fidel Castro, Cubas leder, er alvorligt syg. Det siger læger, der har tilset den 80-årige præsident ifølge den spanske avis El Pais. Arkivfoto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Cubas leder, Fidel Castro, er "meget alvorligt syg" og får næring intravenøst efter tre mislykkede tarmoperationer. Det skriver den spanske avis El Pais.

Avisen citerer to lægelige kilder på et hospital i Madrid, hvor en af de læger arbejder, der i december sidste år tilså den 80-årige leder i Havana.

Castro led af betændelse i tyktarmens divertikler, der udviklede sig til bughindebetændelse. En første operation for at fjerne betændelsen mislykkedes med endnu en betændelsestilstand som følge. Derefter lykkedes det ikke lægerne at lave en kolostomi, og ved tredje operation har de nu indsat en protese.

Da den spanske læge José Luis Garcia Sabrido tilså Castro i slutningen af december overvejede de cubanske læger ifølge avisen endnu en operation.

/ritzau/Reuters