Avis: Brown planlægger færre tropper i Irak

Gordon Brown ankom tirsdag på sit første besøg som britisk premierminister i Bagdad. Samtidig går der rygter om, at han planlægger troppetilbagetrækning.

Gordon Brown overvejer måske at reducere indsatsstyrken i Irak. Fold sammen
Læs mere
Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters

Ifølge den britiske avis The Daily Telegraph vil Gordon Brown arbejde for at få reduceret antallet af soldater i Irak.

Nyheden kommer, samtidig med, at Brown i dag mødes med den irakiske regering i Bagdad.

Når Gordon Brown møder i parlamentet mandag, vil han ifølge Daily Telegraphs kilder arbejde for at få trukket en stor del af de britiske soldater hjem fra Irak.

Nyheden er ifølge avisen med til at give næring til rygter om, at Gordon Brown har i sinde at udskrive valg til efteråret.

Avisen skriver videre, at Downing Street bekræfter, at Brown vil komme med et forslag til medlemmerne af det engelske parlament for, hvornår kontrollen af Basra kan overdrages til irakerne.

Selvom Brown ikke vil fremlægge en fast dato for tilbagetrækningen, så erfarer The Daily Telegraph, at det er planen, at den nuværende indsatsstyrke på 5.250 britiske soldater skal reduceres med op til 2.000 over de næste seks måneder.

Hvis tilbagetrækningen bliver en realitet, så skal de tilbageværende tropper bruges til at overvåge forsyningsruter, træne det irakiske militær og stå standby, hvis situationen forværres i landet.