Australske medier revser regering i terrorsag

Regeringen har forkludret sagen mod den indiske læge, der blev forbundet med den britiske terrorsag. Det mener flere australske medier.

Den australske regering får lørdag hårde ord med på vejen i dens håndtering af sagen mod den indiske læge, der blev forbundet med den britiske terrorsag. Retsforfølgelsen af den indiske læge, der tilsyneladende var involveret i de mislykkede bilbombeangreb i Storbritannien kaldes forkludret, og det underminerer troen på antiterror lovene.

"Uretfærdigt" er overskriften på Daily Telegraph, og ved siden af et billede af den indiske læge står der "portræt af en mand hvis liv er ødelagt".

- Hans liv vil aldrig blive det samme, da det internationale søgelys sikrer, at hans navn for altid bliver knyttet til den forkludrede efterforskning, skriver avisen.

Lørdag gjorde den australske immigrationsminister, Kevin Andrews, det klart, at den indiske læge får lov til at forlade Australien.

- Jeg har tilkendegivet, at Commonwealth ikke har nogen indvendinger til, at Dr. Haneef forlader Australien, siger Kevin Andrews.

/ritzau/