Australsk sæbeopera lukker med fint besøg efter 37 år

Kultserien »Neighbours«, som blandt andre Russell Crowe og Kylie Minogue har spillet med i, er slut.

Flere steder i Australien blev sidste afsnit af Neighbours torsdag vist på storskærm. Diego Fedele/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den australske sæbeopera »Neighbours« er torsdag blevet vist for sidste gang efter 37 års produktion og næsten 9000 afsnit.

Serien, der begyndte i 1985, har kultstatus i Australien og Storbritannien.

Den har haft deltagelse af nogle af Australiens i dag mest prominente skuespillere, og flere af dem var også at finde i finaleafsnittet.

Blandt dem var Margot Robbie og Guy Pearce, der er profilerede navne i Hollywood. Også sangeren Kylie Minogue var med i sidste afsnit.

»Neighbours« foregår på den fiktive gade Ramsay Street i Melbourne.

Den har til tider været så populær i Storbritannien, at der har været snak om, at britiske børn udviklede australsk accent på grund af serien.

Siden er serien dog faldet i popularitet, hvilket også er grunden til, at dens sidste afsnit nu er løbet over skærmen. I Storbritannien blev serien droppet af Channel 5 i marts på grund af faldende seertal.

Blandt de australske skuespillere, der også har medvirket i »Neighbours«, er Russell Crowe og Liam Hemsworth. Førstnævnte vandt i 2001 en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle for rollen som Maximus i filmen »Gladiator«.

I det sidste afsnit af »Neighbours« bladrede karaktererne med tårer i øjnene gennem fotoalbums.

I en afsluttende monolog taler hovedpersonen Susan Kennedy, der spilles af Jackie Woodburne, om seriens globale fanskare.

»Alle fortjener en plads i Ramsay Streets historie. Også dem, der så med langvejs fra. Det har været en perfekt blanding,« siger hun.

/ritzau/AFP