Australsk politi finder 1,4 ton kokain på sejlbåd

Seks personer er anholdt i sag om forsøg på indsmugling af kokain med anslået værdi på 1,6 milliarder kroner.

Læs mere
Fold sammen

Sydney. Australsk politi har gjort sin hidtil største fangst af kokain.

Og det siger ikke så lidt.

I december beslaglagde politiet i Australien i samarbejde med myndighederne i Tahiti et på det tidspunkt rekordstort parti kokain på 1,1 ton.

Men det overgås af den seneste aktion mod narkosmuglerne ifølge det australske medie ABC.

På en sejlbåd, der i sidste uge blev opbragt ud for delstaten New South Wales, er der fundet over 1,4 ton af det hvide pulver.

- Dette er den største beslaglæggelse af kokain i en enkeltstående operation i Australiens historie, siger immigrationsminister Peter Dutton på et fælles pressemøde med justitsminister Michael Keenan.

Gadeværdien skønnes at være på 312 millioner australske dollar eller 1,65 milliarder kroner.

Aktionen mod lystbåden fandt sted torsdag. Seks personer er indtil videre anholdt, oplyser politiet mandag. De risikerer alle at blive idømt fængselsstraffe på livstid.

Yderligere anholdelser kan forventes, oplyser politiet, der i over to år har samarbejdet med kolleger i New Zealand om at optrævle et formodet net af narkogangstere.

Ifølge politiet stod lystbåden til søs fra New Zealand i januar med kurs mod et skib, der befandt sig i den sydlige del af Stillehavet, for at samle kokainen op. Derefter fortsatte lystbåden mod Australien for at bringe den ulovlige last i land.

Justitsminister Michael Keenan konstaterer, at aktionen har forhindret store mængder kokain i at komme ud på landets gader.

- Vi beslaglægger mere narko end nogensinde tidligere, siger han på pressemødet.

/ritzau/