Australsk gidsel i Taliban-video: Hjælp os, Donald Trump

Efter fem måneder i fangenskab har Taliban frigivet en video af to vestlige gidsler, der beder Trump om hjælp.

Kabul. En 13,5 minutter lang videooptagelse af et australsk og et amerikansk gidsel er blevet offentliggjort af den militante organisation Taliban.

Det skriver flere internationale medier, herunder nyhedsbureauet AFP.

De to gidsler har været taget til fange i fem måneder, efter de blev bortført i Afghanistans hovedstad, Kabul, i august sidste år.

Bevæbnede mænd iført politiuniformer bortførte de to mænd, da de sad i en bil 7. august. Begge arbejdede som professorer på American University of Afghanistan.

Siden har der ikke været livstegn fra de to mænd.

Videoen, der varer 13 minutter og 35 sekunder, er det første tegn på, at de to mænd stadig er i live.

Dog er ægtheden af videoen endnu ikke bekræftet fra officielt hold.

Ifølge flere australske medier henvender de to gidsler sig i videoen direkte til den kommende amerikanske præsident, Donald Trump. De beder ham om at forhandle deres frigivelse med Taliban.

- Donald Trump, jeg beder dig. Dette er i dine hænder nu. Jeg beder dig venligst om at forhandle med Taliban. Hvis du ikke forhandler med dem, bliver vi dræbt, siger australieren i videoen.

De australske myndigheder meddeler torsdag, at landet har arbejdet tæt sammen med andre regeringer for at få frigivet de to fanger.

Amerikanske specialstyrker udførte angiveligt en aktion i august, der havde til formål at befri de to mænd. Aktionen, der var godkendt af den amerikanske præsident, Barack Obama, foregik i Afghanistan.

Efterfølgende har det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, bekræftet, at specialstyrkerne ikke fandt gidslerne under aktionen.

American University of Afghanistan åbnede i 2006 og har flere end 1700 studerende. En række af underviserne på universitet er fra Vesten.

/ritzau/