Australsk delstat i undtagelsestilstand

Der er blevet erklæret undtagelsestilstand i den australske delstat New South Wales, hvor brandmænd kæmper mod store skovbrande, der allerede har ødelagt mere end 200 hjem.

Springwood, New South Wales, Australien. Fold sammen
Læs mere
Foto: NSW RURAL FIRE SERVICE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: Australske myndigheder har erklæret undtagelsestilstand i landets mest befolkede delstat, New South Wales, hvor adskillige store skovbrande raser. Det sker, fordi vejret i de kommende dage byder på skyhøje temperaturer og dermed forværrede forhold for slukningsarbejdet, rapporterer BBC.

Bjergkæden Blue Mountains omkring 100 kilometer vest for Sidney er det værst ramte område, og her er flere brande fortsat ude af kontrol.

Statslige embedsmænd siger, at det er de mest farlige forhold i 40 år-

Undtagelsestilstanden betyder, at redningstjenesterne i løbet af de næste 30 dage vil blive givet yderligere beføjelser. Disse kan blandt andet omfatte at lukke for gas- og strømforsyninger samt obligatorisk evakuering af indbyggere.

»Vi forbereder os på det værste, men håber på det bedste,« siger borgmesteren i New South Wales, Barry O’Farrell, ifølge BBC.

En mand har mistet livet - formentlig ved et hjerteanfald - da han forsøgte at beskytte sit hjem mod flammerne, mens hundredvis af mennesker er blevet hjemløse som følge af skovbrandene.