Australiens skovbrande har dræbt tre personer: Forude venter en »katastrofal« dag og den »farligste uge« nogensinde

Australiens skovbrande har ødelagt mere end 150 ejendomme og dræbt tre personer siden fredag. Men tirsdag kan de blive endnu værre – for meteorologerne forudser »katastrofale« vejrforhold.

 

Store dele af Australiens østkyst kan i dag blive ramt af nogle af de værste skovbrande, landet endnu har set.

Mens 50 skovbrande allerede hærger området, forudser prognoserne »katastrofale« forhold på Australiens østkyst tirsdag. Det skriver BBC.

Ifølge myndighederne står australierne nu over for, hvad der kan blive den »farligste uge med skovbrande, landet nogensinde har set«. Brandene begyndte for alvor at sprede sig fredag i New South Wales-regionen, og stærke vinde kan nu få dem til at vokse sig endnu større.

En skovbrand 350 kilometer nord for Sydney 12. november 2019. Der blev erklæret undtagelsestilstand for regionen 11. november, og i Sydney er borgerne blevet advaret om »katastrofal« brandfare tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Parks/AFP/Ritzau Scanpix.

»Under katastrofale forhold kan skovbrande vokse og udvikle sig enormt hurtigt og meget, meget nemt blive meget store brande,« fortæller kommissær i brandvæsenet i New South Wales Shane Fitzsimmons til BBC.

Hvis brandene eskalerer, skal der evakueres

Det kan bringe folks liv i fare. De, der opholder sig i de meste sårbare områder, er derfor blevet opfordret til at holde sig væk fra skoven – og hvis brandene eskalerer, skal de evakueres fra deres hjem.

Selv efter at flammerne er nedkæmpet, må brandmændene sprøjte vand på den endnu brandvarme jord. Siden 8. november er mindst 150 ejendomme blevet smadret af skovbrandene i New South Wales. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dan Himbrechts/EPA/Ritzau Scanpix.

Ifølge BBC sammenligner meteorologer vejrprognosen for tirsdag med de forhold, som i februar 2009 dannede rammerne for skovbrandene i Victoria. De er blevet kaldt for Black Saturday-skovbrandene og var de mest dødelige skovbrande, landet endnu har set.

173 mennesker blev dræbt.

Men i 2009 advarede myndighederne ikke om »katastrofale forhold«.

En mand kaster vand på en skovbrand i Koorainghat i New South Wales. Brandene begyndte for alvor at sprede sig fredag i New South Wales, og nu er de katastrofalt farlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Darren Pateman/Reuters/Ritzau Scanpix.

Der bor omtrent seks millioner mennesker i regionen, og mere end 600 skoler er blevet lukket i forbindelse med brandene.

Tre personer er døde i skovbrandene indtil nu, og mere end 150 ejendomme er blevet ødelagt i flammerne siden fredag.