Australiens regering truer vaccine-nægtere: Ingen stik - ingen penge

Den australske regering lukker for kassen med velfærdsydelser til forældre, som ikke vil lade deres børn vaccinere, annoncerer de søndag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den australske regering lukker for kassen med velfærdsydelser til forældre, som ikke vil lade deres børn vaccinere, annoncerer de søndag.

Fra starten af 2016 vil forældre, der bevidst undgår at vaccinere deres børn, miste flere tusinde australske dollars om året i velfærdsydelser. Det er resultatet af en ny plan, som den australske regering kalder ’No jab, no pay’ (ingen stik, ingen penge red.).

Statsminister Tony Abbott sagde søndag til ABC News, at regeringen er ’ekstremt bekymret’ for den fare, man udsætter resten af befolkningen for, når man vælger ikke at vaccinere sit barn.

»Det er et meget vigtigt initiativ for folkesundheden, det er vigtigt, at vi gør noget for at holde vores børn og familier så sunde og sikre som muligt«, siger statsministeren.

Den australske regering anslår, at omkring 39.000 børn under syv år ikke er blevet vaccineret, fordi deres forældre har fravalgt det.

Anti-vaccinations kampagner er de seneste år dukket op flere steder i den vestlige verden. Kampagnerne gør blandt andet opmærksom på, at nogle vacciner mod sygdomme er farlige for børnene.

En online, australsk underskriftsindsamling har på bare fem dage modtaget mere en d 3.000 underskrifter, fra forældre, der ikke vil tvinges til at få deres børn vaccineret, men mener, at de som forældre har ret til at træffe deres egne valg for deres børn.

Men forældre må altså fra 2016 se frem til at vaccinere deres børn, hvis de stadig vil modtage velfærdsydelser.