Australien truer superstjernes hunde på livet

Skuespilleren Johnny Depp fandt torsdag ud af, at man ikke skal spøge med Australiens grænsekontrol. »Flyv dine ulovlige hunde tilbage til USA, eller vi afliver dem,« lød det fra landbrugsministeren.

Johnny Depps to Yorkshire-terriere kom i noget af en kattepine, da filmstjernen smuglede dem ind i Australien i forbindelse med optagelserne til den femte »Pirates of the Caribbean«-film. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDNEY: Når ens ejer er en superstjerne i Hollywood, plejer et hundeliv at være ensbetydende med ekstravagant forkælelse og ingen bekymringer. Men torsdag blev hundelivet for de to Yorkshire-terriere Pistol og Boo, hvis ejere er den amerikanske skuespiller Johnny Depp og hans kone, Amber Heard, pludselig alt andet end idyllisk.

Johnny Depp ankom for en måned siden til Australien for at spille piraten Jack Sparrow i den femte »Pirates of the Caribbean«-film. Han oplyste dog ikke til den australske grænsekontrol, at hundene var med, da hans privatfly blev tjekket i lufthavnen i Brisbane. Pistol og Boo levede under radaren i Queensland i godt en måned, indtil de i sidste uge blev spottet hos en hundefrisør. Og så var freden forbi.

»Det er på tide, at Pistol og Boo skrider tilbage til USA. Johnny Depp har 50 timer til at sende dem tilbage på det samme fly, som de kom hertil i. Ellers afliver den australske stat dem,« advarede landsbrugsminister Barnaby Joyce torsdag.

Nødvendig polemik?

Sagen skabte røre på de sociale medier, og på få timer havde over 3.400 mennesker skrevet under på en underskriftsindsamling om at skåne de to hundes liv. Senere kunne landbrugsministeren så meddele, at Johnny Depp ville sætte Pistol og Boo på et fly til USA fredag aften. Imens så verdenspressen undrende til. Var det virkelig nødvendigt at gøre Australien til grin i hele verden på grund af to små hunde, som det australske parlamentsmedlem Clive Palmer udtrykte det.

Hvis Johnny Depp havde fulgt reglerne, skulle hans hunde blandt andet have været i 30 dages karantæne. I USA er rabies nemlig ikke udryddet, men det er det i Australien. Tidligere brud på karantænen har gjort, at invasive arter som røde ildmyrer, og asiatiske honningbier er kommet til Australien.

Bøvl med sikkerheden

De såkaldte »biosecurity laws« er også meget strenge for mennesker. Det australske parlament har netop vedtaget en ny lov, som gør det muligt at tvangsvaccinere folk, hvis de har udvalgte sygdomme, som er til fare for offentligheden. Har man for eksempel symptomer på Ebola, men undlader at søge lægehjælp, kan man straffes med fængsel. I lyset af den strenge lovgivning kræver oppositionspartiet Labor nu svar på, hvor sikkerhedskontrollen glippede.

»Disse trusler er kun fremsat af ministeren for at få opmærksomheden væk fra det reelle spørgsmål: Hvordan er denne sikkerhedsbrist sket? Ministeren skulle i stedet svare på, hvilken rolle hans besparelser inden for »biosecurity«-området har spillet i denne sag,« udtalte landsbrugsordfører for Labor Joel Fitzgibbon.

Landsbrugsministeren har sat en undersøgelse i gang for at afklare, hvorfor de to terriere først blev opdaget efter en måneds ophold i Australien.

Johnny Depp selv kan se frem til en klækkelig bøde for at have brudt den australske lovgivning.