Australien lover at lede efter forsvundet fly på ubestemt tid

Myndighederne har lørdag udvidet eftersøgningen af det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines. Samtidig lover Australiens vicepremierminister, at eftersøgningen vil fortsætte på ubestemt tid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: På et pressemøde lørdag siger den australske vicepremierminister, Warren Tuss, at eftersøgningen af det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines med 239 mennesker om bord vil fortsætte på ubestemt tid, på trods af at man endnu ikke har fundet nogle vragdele i Det Indiske Ocean. Det rapporterer BBC.

I sidste weekend viste satellitbilleder to genstande på henholdsvis 24 og fem meter i den sydlige del af Det Indiske Ocean omkring 2.500 kilometer sydvest for den vestaustralske storby Perth. Genstande, som muligvis kunne være vragdele fra flyet.

Australiens premierminister, Tony Abbott, kaldte sporet i sagen »nyt og troværdigt«, men indtil videre er det stadig ikke lykkes myndighederne at finde de to genstande.

Rutefly MH370 lettede fra den malaysiske hovedstad, Kuala Lumpur, 8. marts med kurs mod Beijing og har været forsvundet lige siden. Malaysiske myndigheder mistænker, at flyet bevidst ændrede kurs.

Britiske Daily Telegraph har offentliggjort en udskrift af kommunikationen mellem piloterne og den malaysiske luftfartskontrol. Udskriften har dog ikke kunnet kaste lys over årsagen til flyets forsvinden.

Australiens marinesikkerhedsmyndigheder (Amsa), der leder eftersøgningen, har lørdag sendt seks fly af sted for at afsøge et område på størrelse med Danmark. Yderligere forventes skibe fra Kina, Japan og Storbritannien at tilslutte sig eftersøgningen.

»Det er et meget afsides område, men vi agter at fortsætte eftersøgningen,« siger Australiens vicepremierminister, Warren Tuss, lørdag ifølge BBC.

»På dette tidspunkt planlægger vi at fortsætte i det uendelige, selv om jeg må erkende, at der på et tidspunkt skal foretages en revurdering, hvis vi stadig ikke har fundet noget. Men det overvejer vi slet ikke på nuværende tidspunkt,« tilføjer han.

Hvert fly, der deltager i eftersøgningen, er i stand til at lede i to timer ad gangen på grund af afstanden fra land.

Også to handelsskibe deltager i eftersøgningen, ligesom Kina planlægger at sende tre flådefartøjer af sted.

Tidligere lørdag oplyste Indien de malaysiske myndigheder om, at flyet ifølge radaroptegnelser ikke har krydset indisk luftrum.

Malaysias fungerende transportminister, Hishammuddin Hussein, takkede ligeledes lørdag de omkring 20 lande, der er involveret i eftersøgningen, og sagde, at de står over for »et langt, sejt træk«. Han erkendte samtidig, at de arbejder imod tiden, eftersom de nu kun har to uger tilbage til at finde den sorte boks, før de ikke længere kan opfange boksens elektroniske stedbestemmelsessignal.