Australien hæver trusselniveau mod politiet

På grund af den seneste tids terrorisme i Frankrig, Canada og Australien har det australske politi hævet trusselniveauet mod politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: Trusselsniveauet mod det australske politi er tirsdag blevet hævet fra »medium« til »højt«. Det skriver det australske medie sbs.com.

I en pressemeddelelse skriver det føderale politi i Australien, at beslutningen om at hæve alarmniveauet skyldes den terrorisme, der i den seneste tid har fundet sted i Frankrig, Canada og Australien. Det har været en »tankevækkende påmindelse« om de risici, der er forbundet med politiets arbejde, står der i pressemeddelelsen.

Politiet skriver samtidig, at selvom tallet stadig er relativt lille, så er der et stigende antal australiere, der er forbundet med eller inspireret af udenlandske terrorgrupper.

Politichefen i staten Queensland, Ian Stewart, siger til den amerikanske tv-station, ABC News, at det ikke er en specifik hændelse, som har ført til, at trusselsniveauet er blevet hævet, men at det er de seneste måneders angreb mod politiet i andre lande, som har fået det australske politi til at ændre trusselsniveauet.

BNB