Australien fraråder AstraZeneca-vaccine til folk under 50

Hvis man har fået ét AstraZeneca-stik uden komplikationer, kan man også få det andet, lyder det i Australien.

Australien har ligesom flere andre lande valgt at fraråde AstraZeneca-vaccinen til folk under 50. (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Australien har torsdag fulgt i mange andre landes fodspor og opdateret sine anbefalinger for brugen af AstraZenecas coronavaccine.

De er blevet fremlagt af premierminister Scott Morrison på et pressemøde.

Her siger Morrison blandt andet, at man på baggrund af de »bedst mulige lægefaglige råd« har frarådet brug af vaccinen på folk under 50 år.

Dog vil personer, der allerede har fået første AstraZeneca-stik og ikke har oplevet komplikationer, også kunne få andet og sidste stik.

Det er anbefalinger fra den australske vaccinerådgivningsgruppe Atagi, der har dannet grundlag for de nye retningslinjer.

»Atagis anbefaling er nu følgende: På nuværende tidspunkt er brugen af Pfizers vaccine foretrukket over brugen af AstraZenecas, når det gælder personer under 50 år, der ikke allerede har fået første AstraZeneca-stik,« lyder det fra Atagis medicinchef, professor Paul Kelly, ifølge australske 7News.

Flere andre lande har ændret retningslinjerne for brug af AstraZeneca-vaccinen på grund af bekymringer om sjældne, alvorlige bivirkninger.

I Danmark og Norge er brug af vaccinen suspenderet for alle aldersgrupper.

/ritzau/