Attentater på politiske aktive i Pakistan

Oversigt over de mange attentater i Pakistan.

Oktober 1951: Liaquat Ali Khan, Premiereminister i Pakistan.
Pakistans første premiereminister, indisk fødte Liaquat Ali Khan, dræbes under et offentligt møde med Muslim City League. Liaquat skydes af en af de tilhørende, Saad Akbar, og dør efterfølgende af sine kvæstelser på et nærliggende hospital.

Februar 1987: Meena Keshwar Kamal.
Den afghanske kvinderettighedsforkæmper Meena Keshwar Kamal dræbes i sit hjem i byen Quetta. Under attentatet dræbes også to familiemedlemmer.
Meena grundlagde I 1977 gruppen Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA), hvis hovedformål var at styrke ligestillingen og sikre bedre uddannelsesforhold for kvinder.

August 1988: Muhammad Zia-ul-Haq, Præsident i Pakistan.
Sammen med den amerikanske ambassadør i Pakistan dræbes Pakistans præsident Muhammed Zia-ul-haq i et flystyrt d. 17. August 1988.
Efterfølgende har hændelsen været underlagt en lang række spekulationer og konspirationsteorier, dog mangler stadig det endelige bevis på, at flystyrtet var forårsaget af et attentat.

November 1989: Abdullah Yusuf Azzam, islamisk militarist.
Den fremtrædende palæstinensiske islamist Abdullah Yusuf Azzam, samt de to sønner Ibrahim og Muhammed, mister livet i et attentat foran moskéen i Peshawar. Tidligere på året var Azzam udsat for et tilsvarende attentat på sit liv, hvilket han dog undslap.

1991: Fazle Haq, Pakistansk guvernør
Kort tid efter at Benazir Bhutto i 1989 overtager magten i Pakistan, arresteres og sigtes Fazle Haq for mord. Fazle er tidligere kendt som en magtfuld narkobaron i Pakistan, og i 1991 skydes og dræbes han under et attentat, inden han når at blive stillet for en domstol.

April 1995: Iqbal Masih, Pakistansk børnearbejde.
Den 12-årige dreng Igbal Mashif dræbes d. 16. april 1995. Mange mener, at han blev dræbt, som følge af den store opmærksomhed han formåede at skabe omkring børnearbejde i Pakistan.
Igbal blev selv som fireårig solgt til den pakistanske tæppeindustri som børneslave.

Juli 2001: Siddiq Khan Kanju, tidligere udenrigsminister i Pakistan.
Under den lokale valgkamp i 2001 dræbes Siddiq Khan Kanju af skud fra flere attentatmænd.
Kanju sad i opposition under Benazir Bhuttos første regering.

December 2007: Benazir Bhutto, oppositionsleder og tidligere
premiereminister.
Den pakistanske oppositionsleder Benazir Bhutto dræbes i et skud- og bombeattentat ved et vælgermøde i byen Rawalpindi.