Atomforhandlinger kan fortsætte til onsdag

Ifølge en amerikansk talsmand kan forhandlingerne om Irans atomprogram fortsætte, selvom tidsfristen for en aftale udløber tirsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SCHWEIZ: Det er tirsdag aften, at Iran og seks stormagter efter planen skal lande en aftale om Irans atomprogram.

Men i timerne frem mod deadline forhandler parterne i Schweiz stadig, oplyser en talsmand fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Amerikanske forhandlere har angiveligt også givet udtryk for, at de er villige til - hvis det bliver nødvendigt - at fortsætte forhandlingerne til onsdag og dermed overskride parternes selvpålagte deadline, som udløber tirsdag aften.

Forhandlingerne mellem Iran og de seks stormagter USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Rusland og Kina om Irans omstridte atomprogram har stået på i flere måneder, og senest søndag blev parterne tilsyneladende enige om nogle af hovedpunkterne i aftalen.

Flere diplomater understregede dog over for Reuters søndag aften, at der fortsat var en række knaster i forhandlingerne, hvorfor der endnu ikke var landet en aftale. En aftale, som har til formål at begrænse Irans atomprogram til gengæld for en lempelse af sanktionerne mod landet.

Tirsdag aften forlod den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, forhandlingsbordet i Schweiz, men ministerens stedfortræder er dog ifølge Reuters fortsat til stede under forhandlingerne.

BNB