Atomenergiagentur sender eksperter til Japan

Eksperter fra Det Internationale Atomenergiagentur skal til Japan og undersøge atomkraftværket, der fik mere end 50 fejl efter jordskælvet i sidste uge.

Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) hilser den japanske regerings beslutning om at invitere agenturets eksperter velkommen. Folkene fra IAEA skal undersøge de ødelæggelser på atomkraftværket Kashiwazaki-Kariwa, som jordskælvet i sidste uge førte med sig.

Direktør for IAEA, general Mohamed ElBaradei siger i en pressemeddelelse, at atomenergiagenturet vil sende et hold af specialister, der i fællesskab skal undersøge atomkraftværkets nuværende tilstand.

- IAEA planlægger at sende et hold af internationale eksperter af sted i de kommende uger. Det præcise tidspunkt bliver besluttet sammen med de japanske myndigheder, siger ElBaradei.

Japans handelsminister, Akira Amari, sagde tidligere tirsdag, at det er Japans hensigt at dele de resultater, der kommer ud af eksperternes inspektion af kraftværket til det internationale samfund.

Efter det kraftfulde jordskælv den 16 juli, mislykkes det de japanske myndigheder at rapportere om de mere end 50 fejl, der opstod efterfølgende.

/ritzau/