Athens ny mareridt

En voldsom skovbrand i juni udenfor Athen kan skabe store problemer i fremtiden for indbyggerne i den græske hovedstad, advarer videnskabsfolk.

Den katastrofale naturbrand på Athens største bjerg Parnitha vil bibringe den græske hovedstads godt tre millioner indbyggere svære lidelser, mener videnskabsfolk.

Det grønne bjerg - også kaldt storbyens eneste lunge - med træer og en fauna, der betegnes som enestående i Europa, gik op i flammer sidst i juni. Tusinder af dyr brændte ihjel - og menes udryddet i de fleste tilfælde.

Men det er ikke kun naturlivet, der er hårdt ramt. Også mennesker får det svært efter branden.

- Et mareridt venter Athens indbyggere, advarer vicerektor på Athens Politeknikum, professor Jannis Poluzos og forklarer, at branden vil medvirke til klimaændring i hele Attika-regionen inklusive hovedstaden, hvor der vil blive 3-4 grader varmere om sommeren, med normaltemperatur på 35-40 grader.

Skoven på bjerget var med til at holde temperaturen nede. Athen har mistet den vigtigste mekanisme til at regulere temperaturen. Det svarer til, at byens to millioner biler blev fordoblet.

/ritzau/