Athens forstæder brænder

En skovbrand æder sig i øjeblikket ind i Athens nordlige forstæder for foden af Penteli-bjerget en snes kilometer fra centrum.

En familie flygter fra hjemmet mens flammerne blusser op i baghaven. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Himlen over Athen er tyk af røg der skygger for solen, og luften er mættet med lugten af brændende træ.

En fotograf fra nyhedsbureauet AP der i skrivende stund befinder sig i området siger: »Branden er lige nu midt i boligområderne.«

Mens mange huse allerede er blevet flammernes bytte i Nea Penteli, har myndighederne måtte evakueret 130 patienter og 30 ansatte fra en lokal klinik i farezonen.

Branden, der har været i gang siden torsdag morgen, strækker sig over mindst fire kilometer og næres af en kraftig blæst.

Brandvæsnet har indsat flere end 40 slukningskøretøjer, men er bl.a. hæmmet af, at der energiforsyningen er afbrudt, oplyser en talsmand for politiet. Brandfolkene kæmper sammen med beboerne for at bekæmpe ilden, men indsatsen bliver også hæmmet af, at helikoptere og specialbyggede slukningsfly ikke kan nærme sig stedet på grund af røg og den kraftige blæst.

- Der er ingen strøm, ingen vand og ingen hjælp. Vores huse står ikke til at redde, siger en fortvivlet beboer til Reuters.

Skovbranden strækker sig ifølge rapporter hele vejen rundt om Penteli- bjerget fra Kifisia til Vrilisia og Melisia.

- Hvis den fortsætter med samme hastighed, vil vi se den centrale del af Penteli stå i flammer, siger forstadens borgmester Dimitris Stergiou.

Athen-området har i sommer været ramt af tørke og hedebølger i større grad end normalt, hvilket har fået eksperter til at forudse flere og mere ødelæggende brande.

Og med skovenes reduktion - også stigende klimaproblemer for hovedstaden og dens indbyggere.