Athen omringet af skovbrande

Beboerne flygter fra en forstad til Athen, hvor skovbrand truer. Athen er indhyllet i røg fra flere brande, som er ude af kontrol.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GRÆKENLAND: Tung røg fra adskillige skovbrande har lagt sig over store dele af den græske hovedstad, Athen, hvor indbyggere er begyndt af flygte fra en af de mest truede forstæder, Vyronas.

Reuters skriver, at 80 brandfolk og tre specialfly, der kaster vand ud over ilden, forsøger at få kontrol med brandene.

Premierminister Alexis Tsipras, der sidder i andre problemer til halsen, har opfordret indbyggerne til at forholde sig roligt, og har i øvrigt udskudt en ommøblering af sin regering for at følge situationen.

Samtidig har Tsipras bedt luftvåbnet og hæren om at hjælpe med slukningen, og myndighederne har sendt en appel om assistance fra de europæiske lande, der råder over brandslukningsfly.

I Vyronas siger borgmester Michailis Karagiannis:

»Situationen er meget vanskelig«.

Den græske energiminister, Panagiotis Lafazanis, der optrådte i et TV-indslag fra stedet iført en beskyttelsesmaske, blev mødt at vrede tilråb fra indbyggere, der bad ham smide jakken og hjælpe til i stedet for bare at stå og snakke om, at »vi alle gør os bestræbelser på at stoppe det her«.

Også i bydelen Ilioupolis ved foden af bjerget Hymettus er beboerne begyndt at flygte, skriver den britiske avis The Independent.

Høje temperaturer og stærk blæst forstærker brandene. Skovbrande er ikke noget særsyn om sommeren i Grækenland, men grækerne huskerne endnu året 2007, hvor skovbrande anrettede store skader, og hvor flere end 50 personer omkom.

Der er endnu ikke meldinger om tilskadekomne.

Også halvøen Peloponnes er ramt af skovbrande. Guvernøren Petros Tatoulis siger til græsk TV, at situationen er slem, og at man arbejder på at undgå ofre.

Fire landsbyer på Peloponnes er allerede evakueret.