Astronomisk pengespild, feministisk pølseraid og en racistisk computer

Klummefoto af Karl Külhmann Selliken Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

… pengespild

Det gælder både i den offentlige og den private sektor, at det er fornuftigt at se, om man giver pengene godt ud. Den tanke fik man sidste år i Pentagon, hvor man undersøgte, om man kunne effektivisere administrationen, så man kunne bruge en større del af budgettet på militært mandskab og isenkram, skriver Washington Post. Og det, må man sige, lykkedes. Faktisk fandt undersøgelsen frem til, at man over fem år kunne spare godt 866 milliarder dollar – og det endda uden at fyre folk eller mindske antallet af soldater. Det astronomiske beløb skræmte dog ledelsen, der straks såede tvivl om undersøgelsens fund og forsøgte at feje dem ind under gulvtæppet af frygt for, at de ville blive benyttet til at skære i Pentagons budget, skriver avisen. Så kom ikke her og tal om danske kampfly.

… pølsefest

Selv om mange sætter pris på cocktailpølser i svøb til en reception, fik folk sig noget af en overraskelse under en af Australiens fornemmeste prisuddelinger inden for film og TV, da en flok kvinder forklædt som pølser løb op på den røde løber og begyndte at råbe: »Stop pølsefesten!«

En lokal afdeling af den internationale organisation Women in Film and Television (Wift) havde ifølge Huffington Post klædt sig ud som den noble spise for at protestere over manglen på kvindelige nominerede til prisuddelingen.

Og de damer bød også på ordspil: Et pølsehorn hedder på engelsk »sausage roll«, og med det kampråb kastede pølserne sig alle på jorden og begyndte at rulle rundt.

Wift-afdelingen mener forøvrigt, at det langtfra kun er i filmbranchen, at kvinder er underrepræsenteret, og man låner gerne pølsekostumerne ud til lignende protester, oplyses det.

… automatsvar

Og for nu at blive i Oceanien har en mand vist sig at være betydeligt mere tolerant end det computerprogram, der skulle hjælpe ham med at forny sit pas.

22-årige Richard Lee er født i Taiwan, men er vokset op i New Zealand. Han studerer i Australien, og da han skal hjem til New Zealand på juleferie, indsendte han et elektronisk pasfoto, så han kunne forny sit pas, inden han skal tilbage til Australien for at læse videre.

Men det var mere end myndighedernes software kunne klare, skriver BBC. Lee fik en fejlmeddelelse om, at fotoet var ubrugeligt, fordi hans øjne var lukkede, selv om de tydeligvis er åbne.

Karl Kühlmann Selliken er souschef på Berlingskes udlandsredaktion.