Asteroide opkaldt efter Star Trek-skuespiller

En asteroide er blevet opkaldt efter skuespilleren inden i Kaptajn Hikaru Sulu fra Star Trek-filmene.

George Takei, manden indeni Kaptajn Hikaru Sulu i Star Trek-filmene er blevet udødeliggjort i det univers, han blev kendt i: Vores store univers af galakser, stjerner og mere specifikt asteroider.

En asteroide mellem Mars og Jupiter er blevet omdøbt 7307 Takei, til ære for skuespilleren, der betegnede nyheden som "overvældende".

Navnet er godkendt af den internationale astronomiske komité for navngivning (IAU) og vil derfor blive brugt af astronomer, skriver CNN.

Takeis navn blev foreslået som tak for hans arbejde for sit arbejde for menneskerettighedsorganisationen Japanese American Citizens League (JACL), hvor han var bestyrelsesformand for kulturanliggender, og hans arbejde for gruppen Human Rights Campaign, hvor han slog et slag for bøsser og lesbiskes rettigheder.

To japanske astronomer opdagede asteroiden tilbage i 1994. Det nye navn følger i kølvandet på 4659 Roddenbury (efter Gene Roddenbury, der skabte Star Trek-filmene) og 68410 Nichols (efter Nichelle Nichols, der spillede Lt. Uhura).

Når en asteroide er opdaget har opdageren ti år til at foreslå et navn. Derefter overvejer IAU andre muligheder.