Assanges TV-gæst anholdt i lufthavn

Bahrainske myndigheder har anholdt aktivisten Nabeel Rajab, bekræfter det bahrainske indenrigsministerium, men der er ingen forklaring på anholdelsen.

WikiLeaks-stifteren Julian Assange skulle interviewe den anholdte aktivist. Fold sammen
Læs mere
Foto: FINBARR O'REILLY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den prominente menneskerettighedsaktivist, Nabeel Rajab, er blevet anholdt i Bahrains lufthavn lørdag eftermiddag, skriver Washington Post.

I en udtalelse fra Bahrains indenrigsministerium forlyder det, at offentlige anklagere gav ordre til anholdelsen, som kan puste til opstanden, der de seneste 15 måneder har stået på mellem oppositionsgrupper og landets ledere.

Nabeel Rajab leder Bahrains Center for Menneskerettigheder, som forsøger at gøre opmærksom på de bahrainske sikkerhedsstyrkers brutalitet over for befolkningen. Helt fra begyndelsen af opstanden i landet har Nabeel Rajab været med til at kalde til demonstrationer og støtte kampen mod præsidenten, og han arbejder sammen med internationale menneskerettighedsorganisationer som Human Rights Watch.

Der er ingen detaljer om årsagen til anholdelsen i udtalelsen fra indenrigsministeriet, men Rajab blev også i begyndelsen af oprøret mod kongedømmet tilbageholdt af Bahrains sikkerhedsstyrker.

Aktivisten skulle have fortalt om sit arbejde i WikiLeaks-grundlæggeren Julian Assanges talk show »The World Tomorrow«, hvor gæsterne ifølge Assange skal være folk, »som normalt ikke ville få en stemme på TV overhovedet«.

»The World Tomorrow« bliver optaget i England, hvor Julian Assange i øjeblikket sidder i husarrest og kæmper mod at blive udleveret til Sverige til forhør for en påstået seksuelt overgreb. TV-programmet sendes på kanalen Russia Today, som bliver fulgt af 430 millioner mennesker verden over og kan også streames på nettet.