Assad: Ghouta-operation må fortsætte

Der er ingen modsigelse mellem en våbenhvile og kampoperationer, siger Syriens præsident på statsligt tv.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, siger søndag, at hans styrker skal fortsætte den militære operation i det østlige Ghouta. Assads regeringsstyrker beskyldes af vesten for at have brugt kemiske våben EPA/MOHAMMED BADRA Fold sammen
Læs mere
Foto: Mohammed Badra

Damaskus. Syriens præsident, Bashar al-Assad, siger søndag, at hans styrker skal fortsætte den militære operation i det østlige Ghouta.

Der er internationalt pres på Assad for at afslutte operationen, der har kostet mange hundrede civile livet i de seneste to uger.

- Vi vil fortsætte med at bekæmpe terrorisme, siger præsidenten på statsligt tv.

Han tilføjer, at civile samtidig vil få mulighed for at blive evakueret. Men den syriske offensiv vil fortsætte.

- Operationen i Ghouta er en fortsættelse af kampen mod terrorisme, siger den syriske leder.

- Der er ingen modsigelse mellem en våbenhvile og kampoperationer, siger Assad med henvisning til den 30 dages våbenhvile, som et enigt FN's Sikkerhedsråd har krævet i en nyligt vedtaget resolution.

- De fremskridt, den syriske hær har opnået i går og i forgårs i Ghouta, skete under denne våbenhvile, siger præsidenten.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i Syrien via et netværk af kilder i landet, sagde tidligere søndag, at Assads styrker har indtaget omkring en fjerdedel af Østghouta.

I de udtalelser, der blev bragt på syrisk stats-tv søndag aften, siger Assad endvidere, at den humanitære krise i Syrien, som vestlige lande taler om, er en "latterlig løgn".

Han betegner ligeledes vestlige landes beskyldninger om, at regeringsstyrker har brugt kemiske våben, som en undskyldning for at angribe den syriske hær.

/ritzau/AFP