Assad beskyldes for at bruge napalm

Nye beskyldninger mod Syriens præsident Assad om at bruge forbudte våben. Ifølge oppositionen har regeringshæren anvendt napalmbomber.

Den syriske præsident al-Assad under et interview i Damaskus med en russisk avis 26. august. Fold sammen
Læs mere
Foto: SANA/CHINE NOUVELLE/SIPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Som om beskyldningerne mod den syriske præsident, Bashar al-Assad, om at have brugt giftgas mod sin befolkning ikke er nok, anklager oppositionen i Syrien nu også hans styrker for at anvende napalm og fosforbomber mod civile, skriver Reuters.

Begge våben er forbudt at bruge mod civile og må heller ikke anvendes på slagmarken mod væbnede modstandere, fordi det kan påføre dem unødvendig lidelse. Fosforbomber må dog gerne bruges til at lægge røgslør ud.

Oppositionskilder i byen Aleppo siger, at regeringshæren smed fosforbomber og napalm mod civile og dræbte mindst ti.

Ifølge Reuters viser videooptagelser på internettet læger, der smører hvid salve på skrigende børn med rødmende hud.

»Assads militærfly har ramt beboede områder med napalm og fosforbomber,« lyder det i en erklæring fra den koalition, som oppositionen er samlet i.

Det har ikke umiddelbart været muligt at verificere oplysningerne, skriver Reuters, men under den tre år lange konflikt er Assads styrker flere gange blevet beskyldt for at anvende fosforbomber mod civile.

Napalm blev i stor stil brugt af USA under Vietnamkrigen, og de fleste kender det ikoniske billede af den nøgne, forbrændte pige, der flygter fra flammerne. Netop anvendelsen i Vietnam var medvirkende til, at napalmbomber blev forbudt.

Israel blev i 2006 udsat for international kritik efter brug af fosforbomber mod Hizbollah under krigen i Libanon.