Asiatiske aktier på tiltrængt optur

Efter et jævnt dyk onsdag gik det torsdag morgen fremad for de asiatiske aktier. Opturen blev drevet af højere oliepriser og positive signaler fra USA.

Ved åbningstid på de asiatiske børser torsdag så det ud til, at markederne kunne vinde noget af onsdagens tabte terræn tilbage. I Hongkong steg aktierne med to procent lige efter børsen åbnede, og i Japan steg Nikkei 225 indekset med 1,3 procent. Det var energibranchen, der trak aktierne opad efter en stigning i oliepriserne på to procent onsdag. Samtidig kom der udmeldinger fra Den Amerikanske Nationalbank, som styrkede forventningerne til et kommende amerikansk rentefald. Det øgde efterspørgslen på mere risikable aktier og skabte en optimistisk stemning på børserne, hvor også onsdagens positive tendenser på Wall Street satte gang i handelen.

- Situationen er helt anderledes end i går. Markedet vil sandsynligvis være i fremgang og så konsolidere sig på et højt niveau, siger Yutaka Miura, der er senioranalytiker ved firmaet Shinko Securities, til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/