Artilleri og russiske angreb dræber 50 civile i Syrien

Mange civile, der er flygtet fra kamphandlinger i syrisk by, er dræbt af russiske angreb, oplyser gruppe.

Artilleri- og bombeangreb har kostet adskillige civile livet i det østlige Syrien hen over weekenden, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Scanpix/Stringer/arkiv
Læs mere
Fold sammen

Mindst 50 civile er blevet dræbt i artilleri- og bombeangreb på to flygtningelejre og omkringliggende områder i det østlige Syrien.

20 børn skal være blandt de dræbte i angrebene i Deir Ezzor-provinsen siden fredag aften.

Det oplyser gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Angrebene var rettet mod områder langs floden Eufrat og mod landsbyer og lejre, der huser mennesker, der er flygtet fra kamphandlingerne i byen Albu Kamal.

Torsdag indtog russisk-støttede syriske regeringsstyrker og deres allierede Albu Kamal. Det var den sidste betydelige by, der var kontrolleret af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

IS generobrede dog kontrollen over byen lørdag.

Søndag blev 11 civile dræbt i russiske luftangreb ved floden Eufrat, oplyser chef for Sohr Rami Abdel Rahman.

»Fem civile, inklusive to børn, blev dræbt i angrebet på Al-Soussa-broen omkring fem kilometer øst for Albu Kamal,« siger han.

»Seks civile blev dræbt i angreb mod en anden bro omkring 20 kilometer nord for byen,« tilføjer Rami Abdel Rahman.

Dødstallet blev opjusteret, efter at 13 civile søndag omkom af deres kvæstelser efter tidligere angreb mod to lejre for fordrevne syrere og omkringliggende byer, oplyser Sohr.

Albu Kamal har stor strategisk betydning for IS. Mister gruppen kontrollen over byen, vil den formentlig blive reduceret til en guerillagruppe uden nogen base.

Albu Kamal ligger ved floden Eufrat nær grænsen til Irak i et område, hvor IS har stået stærkt.

Byen lå centralt i kalifatet, der blev udråbt i 2014 fra Mosul i Irak. Det strakte sig op langs Eufrat til syriske Deir al-Zor og videre.

/ritzau/AFP