Armenere dræbt ved Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjanske medier rapporterer, at fem armenske soldater er blevet dræbt tæt ved den armenske enklave Nagorno-Karabakh.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire armenske soldater er blevet dræbt i et sammenstød med aserbajdsjanske soldater nær udbryderregionen Nagorno-Karabakh i Aserbajdsjan, rapporterer medier i Aserbajdsjan.

Aserbajdsjans nyhedsbureau ANS Press skriver, at kampene fandt sted i Agdam-distriktet ved siden af Nagorno-Karabakh, der rev sig løs fra Aserbajdsjan i begyndelsen af 1990'erne.

Agdam er et af i alt syv aserbajdsjanske distrikter, der grænser op til Nagorno-Karabakh. Det kontrolleres af armenske styrker.

Forsvarsministerierne i Armenien og Aserbajdsjan har ikke kommenteret rapporterne, men ifølge Nagorno-Karabakhs forsvarsministerium har de ikke noget på sig.

Der er hyppigt skudvekslinger ved Nagorno-Karabakhs grænser. I januar sagde Aserbajdsjan, at dets styrker havde dræbt tre armenske soldater.

Kristne armenere i Nagorno-Karabakh støttet af det ligeledes kristne Armenien udkæmpede en krig i 1990'erne for at fravriste det fortrinsvis muslimske Aserbajdsjan kontrollen med Nagorno-Karabakh. Omkring 30.000 mennesker blev dræbt. Der er aldrig blevet indgået en fredsaftale.

/ritzau/Reuters