Argentina knurrer igen over Falklandsøerne

Den britiske Argentina-ambassadør kaldt til samtaler i Buenos Aires, fordi Argentina er utilfreds med britisk nej til at forhandle om Falklandsøernes status.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsministeriet i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, har kaldt den britiske ambassadør i landet til samtaler, efter at Storbritannien har afvist at indlede nye forhandlinger med Argentina om Falklandsøerne.

- Ambassadøren er kaldt til møde mandag, siger en kilde i udenrigsministeriet med henvisning til ambassadør Shan Morgan.

Falklandsøerne, som ligger omkring 450 kilometer fra den argentinske Atlanterhavskyst, hører under Storbritannien, men denne status vil Argentina have ændret.

I 1982 forsøgte Argentina med militærmagt at erobre øerne, men briterne vandt krigen om øgruppen.

I slutningen af februar begyndte britiske selskaber at lede efter olie ved Falklandsøerne, og det vakte utilfredshed i Argentina.

I tirsdags opfordrede den argentinske præsident, Cristina Kirchner, så til nye forhandlinger om øernes suverænitet, men regeringen i London har sagt nej til forhandlinger og også afvist præsidentens opfordring til at indstille eftersøgning efter olie ved øgruppen.

/ritzau/AFP