Argentina klager over Storbritannien til FN

Når briterne sender deres moderne krigsskib og tronarving til Falklandsøerne, betyder det en trussel mod den internationale sikkerhed, mener Argentina.

Den argentinske præsident har klaget til FN over Storbritannien. Fold sammen
Læs mere
Foto: ENRIQUE MARCARIAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Briterne »militariserer det sydlige Atlanterhav«, når der sender sit mest moderne krigsskib til Falklandsøerne, lyder anklagen fra Argentina. Derfor vil landet nu formelt klage til FN, skriver Sky News.

- Vi vil indgive en klage til FNs Sikkerhedsråd og FNs Generalforsamling, fordi denne militarisering udgør en alvorlig trussel mod den internationale sikkerhed, siger den argentinske præsident, Cristina Fernandez til politikere og krigsveteraner fra Falklandskrigen.

Storbritannien og Argentina har sat gang i et retorisk slagsmål frem mod 30-årsdagen for krigen, som brød ud 2. april, 1982, hvor den ledende junta i Buenos Aires invaderede de omstridte øer i et forsøg på at gøre en ende på det britiske styre.

Vreden hos de argentinske embedsmænd er steget de seneste uger i takt med Storbritanniens tilstedeværelse på Falklandsøerne. Krigsskibet er sendt mod øerne, og den engelske prins William er ankommet til en seks ugers mission, som Royal Air Force insisterer på, er en rutineøvelse. Men det ses i Argentina som en »provokation« og som at briterne »endnu engang er i gang med at militarisere det sydlige Atlanterhav«.

- Vi kan ikke opfatte det anderledes, når de sender et ultra-moderne krigsskib ledsaget af tronarvingen, som vi hellere vil se i civilt antræk, lyder det fra præsidenten.

Uden for regeringsbygningen, hvor Fernandez talte, var der hundredvis af demonstranter. De flagede med det argentinske flag og råbte »Malvinas. De tilhører os« med henvisning til Falklandsøerne.