Arabiske udenrigsministre skal diskutere situationen i Gaza

Udenrigsministrene fra en række arabiske lande er hasteindkaldt til møde for at diskutere krisen mellem Israel og Hamas.

Foto: MOHAMMED SABER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den eskalerede konflikt mellem Israel og de militante palæstinensere i Hamas er nu så alvorlig, at Den Arabiske Liga har indkaldt medlemslandenes udenrigsministre for at diskutere situationen.

Det sker på foranledning af Kuwait, som i øjeblikket står i spidsen for sammenslutningen af de arabiske stater, skriver AFP ifølge Yahoo News. Udenrigsministrene skal diskutere »den forværrede situation« oplyser en talsmand for ligaen, som fortæller, at mødet ventes at finde sted mandag.

Initiativet til mødet kommer samtidig med, at både USA og Egypten har meldt sig på banen for at få en våbenhvile på plads mellem de stridende parter.

Barack Obama tog tidligere på ugen kontakt til den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, med et tilbud om at mægle mellem Israel og Hamas. Samtidig har den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ifølge Reuters talt med sin egyptiske kollega i et forsøg på at få egypterne til at bruge deres indflydelse i regionen til at gyde olie på vandene. En højtstående kilde i den amerikanske regering oplyser, at John Kerry blandt andet har diskuteret, hvordan man kan mindske spændingerne i Gaza og Israel med egypterne.

Den amerikanske regering afviser selv at forhandle direkte med det palæstinensiske parti, som USA betegner som en terrororganisation.

Egypten har tidligere spillet en vigtig rolle, når det gælder om at få parterne i Israel og Palæstina til at mødes ved forhandlingsbordet i krisetider, blandt andet da Israel og Hamas indgik en våbenhvile i 2012. I sidste uge var der forlydender om, at egyptiske efterretningsfolk skulle have fået en ny våbenhvile på plads, men siden er kampene mellem de to parter fortsat, og mindst 120 palæstinensere, størstedelen civile, har mistet livet.