Arabisk Liga: Vi respekterer FN-resolution

Generalsekretæren for Den Arabiske Liga afviser, at der er "konflikt" angående FN's Libyen-resolution.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generalsekretæren for Den Arabiske Liga, Amr Moussa, siger, at han respekterer den FN-resolution, der tillader militær aktion mod Libyen.

- Den Arabiske Ligas holdning angående Libyen var beslutsom, og fra første øjeblik fastfrøs vi Libyens medlemskab. Derefter bad vi FN om at implementere en flyveforbudszone, og vi respekterer FN-resolutionen, og der er ingen konflikt med den, siger Moussa på en fælles pressekonference med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

- Den handler om at beskytte civile, og det er det, vi bekymrer os om, tilføjer han.

Tidligere udtalelser fra Moussa har antydet, at han var bekymret over vestlige magters luftangreb.

Fredag sagde Moussa, at FN's Sikkerhedsråds resolution om et flyveforbud over Libyen handler om at beskytte civile og ikke at legitimere en invasion. Han udtrykte ønske om, at ingen af siderne "går for vidt".

Og søndag sagde han, at Den Arabiske Liga ikke ønsker vestlige angreb, der rammer civile, når Den Arabiske Liga har opfordret til en flyveforbudszone over Libyen.

Ban Ki-moon understregede på mødet i Den Arabiske Liga, at det er afgørende, at verden taler med én stemme i sagen om Libyen.

Med henvisning til FN-resolutionen tilføjede Ban, at de "stærke og beslutsomme tiltag" kun har været mulige på grund af den støtte til en flyveforbudszone, der kom fra Den Arabiske Liga 12. marts.

/ritzau/Reuters