Arabisk Liga opfordrer til fælles front mod Iran

Vi vil ikke tøve med at forsvare os over for Iran, siger saudisk udenrigsminister efter missil mod Riyadh.

Saudi-Arabiens udenrigsminister Adel al-Jubeir (til højre) og Kuwaits udenrigsminister Sabah Al-Khalid Al-Hamad Al-Sabah på det ekstraordinære møde i Den Arabiske Liga. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALED ELFIQI

På et ekstraordinært møde for udenrigsministrene i Den Arabiske Liga søndag blev der rettet skarp kritik af Iran og de shiamuslimske allierede i Hizbollah-bevægelsen.

Ministrene blev på mødet i Egyptens hovedstad, Kairo, opfordret til at gøre fælles front mod Irans forsøg på at blande sig i arabiske anliggender.

Spændingerne i regionen har været voksende de seneste uger mellem det sunnimuslimske Saudi-Arabien og det shiamuslimske Iran.

Det fik ekstra næring, efter Libanons premierminister, Saad al-Hariri, der er sunni, i starten af november dukkede op i Saudi-Arabien og herfra meddelte, at han træder tilbage.

Han begrundede det med, at han følte sig truet på livet af Hizbollah.

-Kongedømmet (Saudi-Arabien red.) vil ikke stå passivt og se til og vil ikke tøve med at forsvare sin sikkerhed, lød det fra den saudiske udenrigsminister, Adel Jubeir.

- Vi må stå sammen, lød hans appel.

Hizbollah deltager i krigen i Syrien som præsident Bashar Al-Assads allierede. Saudi-Arabien har senest anklaget Hizbollah for at have haft en rolle, da Houthi-oprørere i Yemen tidligere på måneden affyrede en raket, der var rettet mod den saudiske hovedstad, Riyadh.

Iran afviser beskyldninger om, at det har leveret raketten til Houthi-oprørerne.

/ritzau/Reuters